Το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΤΕ (ΤΕΙ Αθήνας) προγραμματίζει, για τις 18-20 Ιουνίου 2015, τη διοργάνωση ενός συνεδρίου υπό τον τίτλο:

« BIOMEP 2015 (Conference on Biomedical Instrumentation and Related Engineering and Physical Sciences») - /(Βιοϊατρική Οργανολογία και Επιστήμες Μηχανικού – Φυσικές Επιστήμες)

Το συνέδριο χρηματοδοτείται από ένα πρόγραμμα «Αριστεία Ι» (της ΓΓΕΤ) με ακρωνύμιο MISCIRLU (Medical Image SCIence thRough Luminescence/ Νο 1476).

Παρά το ότι το πρόγραμμα εστιάζει σε θέματα Ανιχνευτών Ακτινοβολίας για Ιατρική Απεικόνιση, στο συνέδριο θα υπάρχουν συνεδρίες και για τους περισσότερους τομείς της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της Ιατρικής Φυσικής.

► Τελική ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων: Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

24th Annual Meeting of ESMAC

European Society of Movement Analysis for Adults and Children

CongressVenue: Heidelberg University, Neue Universität

10-12 September 2015

http://www.esmac2015.com 

 

9th European Congress on Sports Medicine, EFSMA 2015 Congress

European Federation of Sports Medicine Association

CongressVenue: Kinepolis Congress Centre — Antwerp, Belgium

10 - 12 September, 2015

http://www.efsma2015.org

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς πρόκειται να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 21ου συνεδρίου της European Society of Biomechanics (5-8 Ιουλίου 2015) στην Πράγα και αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να διευκολυνθεί η μετάβασή σας και παρουσία σας στο συνέδριο.

Εκ μέρους του ΔΣ

Νίκος Δάρρας 

Πρόεδρος ΕΛΕΜΒΙΟ

H Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΕΒΦΑ, www.eevfa.gr), σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού), διοργανώνουν το 5 ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης 6 και 7 Νοεμβρίου 2015 Στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό (αίθουσα Χωρέμη).

Στόχος - Θεματολογία

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα επίκαιρα επιστημονικά επιτεύγματα στην βιοχημεία και φυσιολογία της άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νέων εξελίξεων στις συνδυαστικές προσεγγίσεις (όπως άσκηση και διατροφή, άσκηση και φαρμακευτική αγωγή), στις νέες μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, καθώς και στις προπονητικές εφαρμογές. Το Συνέδριο περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεδρίες με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και φροντιστήρια με πρακτική εξάσκηση σε εξειδικευμένες μετρήσεις με έμφαση στην πρακτική διδασκαλία.

Κύριες θεματικές ενότητες

Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία της Άσκησης, Φυσιολογία της Άσκησης, Προπονητικές Εφαρμογές στον Αθλητισμό, Κλινική Εργοφυσιολογία: άσκηση και υγεία

Φροντιστήρια

1.Μέτρηση και Αξιολόγηση της Συγκέντρωσης Γαλακτικού στο Αίμα
2.Υπερηχογραφική Απεικόνιση Καρδιακού και Σκελετικού Μυός 
3.Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση

Στρογγυλές τράπεζες

1.Εφαρμογές Διαλειμματικής Άσκησης Υψηλής Έντασης στον Αθλητισμό και στην Αποκατάσταση Ασθενών 
2. Το Γαλακτικό ως Δείκτης Αξιολόγησης στον Αθλητισμό: Μύθοι και Αλήθειες Βραβεύσεις Εργασιών 

Στο Συνέδριο θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα 
3 προφορικές και 3 αναρτημένες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη της ΕΛΕΜΒΙΟ,

Έχουν παρέλθει περισσότερα από δέκα χρόνια από την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της εταιρείας μας. Οι συνθήκες και το περιβάλλον λειτουργίας έχουν μεταβληθεί σημαντικά, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Εταιρίας μας,  δόθηκε εντολή στο νέο ΔΣ που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 11ης Οκτωβρίου 2014, να γίνει μελέτη τροποποίησης του καταστατικού ώστε να εκσυγχρονιστεί καθώς και να διευκρινιστούν οι ασάφειες σε ορισμένα άρθρα που διαπιστώθηκαν κατά τη λειτουργία  μας.