Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη της ΕΛΕΜΒΙΟ,

Έχουν παρέλθει περισσότερα από δέκα χρόνια από την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της εταιρείας μας. Οι συνθήκες και το περιβάλλον λειτουργίας έχουν μεταβληθεί σημαντικά, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Εταιρίας μας,  δόθηκε εντολή στο νέο ΔΣ που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 11ης Οκτωβρίου 2014, να γίνει μελέτη τροποποίησης του καταστατικού ώστε να εκσυγχρονιστεί καθώς και να διευκρινιστούν οι ασάφειες σε ορισμένα άρθρα που διαπιστώθηκαν κατά τη λειτουργία  μας.

Μία πολύ βασική διαφοροποίηση που προέκυψε από την οικονομική δυσχέρεια της χώρας είναι η μεταβολή του χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου μας όπου πραγματοποιείται και η  Γενική Συνέλευση. Στο υπάρχον καταστατικό προβλέπεται ότι το συνέδριο είναι ετήσιο. Όμως, η δύσκολη οικονομική κατάσταση επέβαλε τη μετατροπή της συχνότητας διεξαγωγής του συνεδρίου μας ανά διετία, καθώς και τη μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών μας από 30 ευρώ σε 15 ευρώ. Οι παραπάνω αναγκαίες μεταβολές δεν είχαν προβλεφθεί στο καταστατικό μας. Παρόμοια προβλήματα διαπιστώνονται και σε ορισμένα ακόμα άρθρα.

Μετά την εντολή που έλαβε από την ΓΣ το παρόν ΔΣ, με μεγάλη αίσθηση ευθύνης, πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις και συζητήσεις ώστε να εντοπισθούν όλα τα άρθρα στα οποία χρειάζονται τροποποιήσεις. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε στενή συνεργασία με έμπειρο δικηγόρο, και έτσι τελικά συντάχθηκε ένα νέο σύγχρονο τροποποιημένο καταστατικό το οποίο, χωρίς να αλλοιώνει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές αρχές και τους σκοπούς της ίδρυσης της ΕΛΕΜΒΙΟ, αντικατοπτρίζει τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας της εταιρείας μας, ενώ παράλληλα ενισχύει την εταιρεία απέναντι σε όλες τις ασάφειες που διαπιστώθηκαν στο υπάρχον καταστατικό.

Έτσι, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στο δημόσιο διάλογο που ξεκινάμε μέχρι την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, ώστε να ενημερωθείτε και να καταθέσετε τις απόψεις σας σε σχέση με τις προτεινόμενες μεταβολές στο καταστατικό.

Η δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον ηλεκτρονικό Χώρο Συζητήσεων στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΜΒΙΟ, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε από αυτόν παρακάτω σύνδεσμο (Χώρος Συζητήσεων). Όσα μέλη μας επιθυμούν να καταθέσουν τα σχόλιά τους θα πρέπει να κάνουν log-inμε τους κωδικούς τους. Όσα μέλη μας δεν έχουν παραλάβει τους κωδικούς τους (ή δεν τους θυμούνται), μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της εταιρείας μας (κ. Μαρία Τζόκα), στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να τους αποσταλούν οι προσωπικοί κωδικοί τους.

Η συμμετοχή σας σε αυτήν τη διαδικασία είναι πολύτιμη αφού θα μας δώσει την δυνατότητα να βελτιώσουμε περαιτέρω το τελικό κείμενο που θα πρέπει να υπερψηφίσουν τα 2/3 των ενεργών μελών μας στην ΓΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου 2016 στο 7οΣυνέδριο της ΕΛΕΜΒΙΟ στην Αθήνα.

Λόγω της σημαντικότητας της συμμετοχής σας στη διαδικασία, σας παρακαλούμε επίσης να τακτοποιήσετε έγκαιρα την  συνδρομή σας.

Με τιμή,

Νικόλαος Δάρρας