• Τόπος διεξαγωγής

    Εγκαταστάσεις Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  • Συντονιστής Οργανωτικής Επιτροπής

    Συμεών Αγαθόπουλος

  • Κεντρικός Ομιλητής

  • Μήνυμα οργανωτικής Επιτροπής

«Μετά τις επιτυχίες των Συνεδρίων στα Τρίκαλα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), στην Ολυμπία και στο ΕΜΠ, τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρίας Εμβιομηχανικής “ΕΛΕΜΒΙΟ”, η οποία είναι συνδεδεμένο μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Εμβιομηχανικής (ISB), έχουν πλέον καθιερωθεί στο επιστημονικό κοινό της Εμβιομηχανικής ως ένας επιστημονικός θεσμός.

Τώρα, το ταξίδι της ΕΛΕΜΒΙΟ θα σταματήσει τον επόμενο Ιούνιο, 4-6, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο με χαρά προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα στο χώρο της Εμβιομηχανικής.

Όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν, βασικά σε δύο παράλληλές συνεδρίες, σε αναρτημένες ανακοινώσεις posters και μερικές κεντρικές ομιλίες, θα αφορούν στους ακόλουθους 3 βασικούς τομείς:

  • Βιοϋλικά,

  • Κλινική Εμβιομηχανική και

  • Αθλητική Εμβιομηχανική

Θεωρώντας ότι έχει, πλέον, ωριμάσει ο θεσμός των Συνεδρίων αυτών, πιστεύουμε ότι, σε συνδυασμό με μία καλή διοργάνωση που να εξασφαλίζει την άνεση και προσωπική φροντίδα για τον κάθε σύνεδρο προσωπικά, συμπεριλαμβανομένης και της ελαχιστοποίησης του κόστους εγγραφής, υπό τη σκιά, μάλιστα, των χαλεπών οικονομικών συγκυριών που βιώνει όλη η ανθρωπότητα, παράλληλα με τη διαφύλαξη του υψηλού επιστημονικού κύρους των εργασιών που θα παρουσιαστούν και το σφιχτοδεμένο, μεστό και πλουραλιστικό (από άποψη θεμάτων αλλά και απόψεων) Πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ένα μεγάλο αριθμό συνέδρων από όλη την Ελλάδα, εφάμιλλο των προηγούμενων επιτυχημένων Συνεδρίων. Στόχος μας είναι αφενός να συγκεντρώσουμε πάλι μαζί τους παλιούς μέλη και φίλους της ΕΛΕΜΒΙΟ, αφετέρου να προσελκύσουμε και άλλους ερευνητές, και ιδιαίτερα νέους πτυχιούχους, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες στις δραστηριότητες της ΕΛΕΜΒΙΟ.

Για τα παραπάνω, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη (δηλ. από τον Ιανουάριο του 2009) καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος Συνεδριακός χώρος, όχι ξεκομμένος από το Πανεπιστήμιο (και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), να ελαχιστοποιηθεί το κόστος εγγραφής, γεγονός πολύ σημαντικό για τους νέους συναδέλφους και όσους αυτοχρηματοδοτούνται, να ανοίξει το Συνέδριο σε όσο πιο πολλά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορεί με συμμετοχή διακεκριμένων μελών του στην Οργανωτική Επιτροπή, και να δώσει βήμα στους νέους ερευνητές σε μία ισόρροπη παρουσία τους δίπλα στους γνωστούς και καταξιωμένους παλαιότερους συναδέλφους.

Οι στόχοι που πρέπει να βάλει μία Οργανωτική Επιτροπή για να γίνει ένα Συνέδριο επιτυχημένο είναι πολλοί. Τη συνολική αποτίμηση της οργανωτικής επιτυχίας θα την κρίνετε εσείς οι Σύνεδροι όταν πέσουν οι προβολείς του Συνεδρίου. Αλλά την επιτυχία θα καθορίσετε και εσείς, με την υψηλή συμμετοχή σας και το υψηλό κύρος των εργασιών που θα παρουσιάσετε.

Εμείς, σαν Οργανωτές, δεσμευόμαστε ότι θα διαφυλάξουμε το υψηλό επιστημονικό κύρος των εργασιών που θα επιλεγούν για παρουσίαση, με τρόπο αμιγώς επιστημονικό και αδιάβλητο, και ότι θα καταρτίσουμε ένα σφιχτοδεμένο, χωρίς χάσματα, πρόγραμμα που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων των συνέδρων και τις 3 ημέρες που αυτό θα διαρκέσει. Πάνω από όλα, όμως, ως οικοδεσπότες, δεσμευτικός στόχος μας είναι να νοιώσει ο κάθε σύνεδρος ότι είναι ξεχωριστός για εμάς και ότι η προσωπική του φροντίδα και των συνοδών του θα είναι για μας το κύριο μέλημά μας και πριν και κατά το Συνέδριο.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρώντας ότι ακόμα και τα διαλείμματα είμαι εξαιρετικές ευκαιρίες για επιστημονική ζύμωση αλλά και σφυρηλάτηση νέων συνεργασιών ακόμα και φιλιών, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε σε όλους τους Συνέδρους και τους συνοδούς τους και μία γεύση από τα Γιάννενα, την “πόλη των ευεργετών”, την “Ελβετία της Ελλάδας”. Έτσι, ήδη θα έχετε διαπιστώσει ότι ο λογότυπος, που με μεράκι και έμπνευση φιλοτέχνησε η Δρ. Νάνσυ Σαράντη, είναι μία σύνθεση της Φηγούς με ικριώματα της ιστοτεχνολογίας. Η αρχαία φηγός, για άλλους οξιά, για άλλους βελανιδιά, είναι παγκοσμίως μοναδικό “σήμα κατατεθέν”(!) του Αρχαίου Μαντείου της Δωδώνης, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά από το Πανεπιστήμιο.

This post is also available in: Αγγλικα